Sunday 16 May 2010

587 Gyimesközéplok Traditional cheese-making, Sajtkészítés

aranyrudak aranyérmék aranybefektetés: concludeinvest.com magyarul lsd. lent In the summer of 2007 we filmed, in detail, the daily routine at a mountain smallholding. In this clip, our hostess shows us how she makes cows cheese. The curds are picked out onto a canvas, lightly kneaded and crushed by hand, and the whey trickles out onto cheese pressing table (known as a krinta). The curds are placed into a mould (kava, káva), and compressed with stones. The leftover whey is used to make the whey cheese known locally as Orda, or simply fed to the pigs. Cameraman János Kis Szölgyémi --------------------------------------- 2007 nyarán részletesen videóra vettünk egy teljes napi munkát egy hegyi tanyán (esztenán). Vendéglátó háziasszonyunk ezen a videórészleten a tehén sajt készítést mutatja be. A beoltott tejből vászonba szedik az alvadékot, kézzel kissé gyúrják, megtörik, majd a savót kicsurgatják a sajtnyomó asztalon (krinta). Keretbe (kava, káva) teszik és kővel lenyomatják. A felfogott savóból ordát főznek, vagy rögtön a disznóknak adják. Operatőr: Kis Szölgyémi János





Read More About 587 Gyimesközéplok Traditional cheese-making, Sajtkészítés

Posted via email from Whey Protein Powder

No comments:

Post a Comment